SHOWROOMS OPEN VANAF 1/12/2020

De verkoop mag vanaf dinsdag 1/12 terug zijn deuren openen. U kan ons nu wel via telefoon, mail, Whatsapp  of videoafspraak bereiken.

WERKPLAATSEN BLIJVEN OPEN

Onze werkplaatsen blijven open voor herstellingen, onderhouden, bandenwissels, carrosserie, etc. rekening houdende met de geldende normeringen. Indien u een afspraak wenst te maken, gelieve telefonisch contact op te nemen zodat wij u de nodige uitleg kunnen bezorgen.

LEVERINGEN WAGENS KUNNEN DOORGAAN

Leveringen van de wagens mogen blijven doorgaan mits enkele aanpassingen op onze huidige werking.

CONTACTGEGEVENS

PERSBERICHT - NIEUWE HYUNDAI SANTA FE 2020

DE NIEUWE HYUNDAI SANTA FE 2020

Een hele reeks premium vernieuwingen.

  • Nieuwe Santa Fe toont een robuust maar ook luxueus design
  • Voor het eerst ook hybrid en plug-in hybrid
  • Eerste Europese Hyundai op het nieuwe platform van de derde generatie
  • Bij ons op de markt vanaf het najaar van 2020
Offenbach / Kontich – 3 juni 2020

Hyundai Motor heeft de eerste beelden getoond van de nieuwe Santa Fe. De opgewaardeerde versie van het vlaggenschip onder de Europese SUV’s van Hyundai biedt een reeks premium updates en nieuwe hybride en plug-in hybride aandrijflijnen. Hij is bovendien de eerste in Europa die gebruik maakt van Hyundai’s voertuigplatform van de derde generatie, wat resulteert in verbeterde prestaties, efficiëntie en veiligheid.

Deze aangescherpte kwaliteiten komen er op het moment dat Hyundai’s langstlopende SUV-model zijn 20ste verjaardag viert. Hij is al sinds 2001 op de markt in Europa en werd geprezen voor zijn comfort, genereuze binnenruimte, uitgebreide standaarduitrusting en functionele interieurdesign. De nieuwste aanpassingen maken van de nieuwe Santa Fe een nog meer premium keuze voor zijn kopers. Naast voor het eerst de mogelijkheid om te kiezen voor hybride en plug-in hybride aandrijflijnen, krijgt de nieuwe Santa Fe een krachtig en karakteristiek design, bovenop een reeks nieuwe snufjes op het vlak van techniek en veiligheidsuitrusting.

“We hebben de nieuwe Santa Fe gemoderniseerd met premium elementen en een aantrekkelijke look,” zegt SangYup Lee, Executive Vice President & Global Head van het Hyundai Design Center. “De krachtige lijnen die van de ene naar de andere kant en van vooraan naar achteren strekken, geven de Santa Fe een robuuste en toch verfijnde look die SUV-kopers willen. Daarnaast bieden we heel wat kwaliteiten en functionaliteiten om een echt familiegerichte SUV te creëren die een plezier is om mee te rijden.”

“Dankzij een reeks nieuwe features wordt de nieuwe Santa Fe nog meer premium,” zegt AndreasChristoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Het toont nog maar eens aan dat we luisteren naar onze klanten en voortdurend de nieuwste uitrustingen aanbieden die aan hun noden voldoen. Dit geldt ook voor de aandrijflijnen die we aanbieden. Met de introductie van onze nieuwe Santa Fe is ons volledige SUV-gamma beschikbaar in geëlektrificeerde uitvoeringen, gaande van hybride oplossingen tot een brandstofcel.”

Krachtig nieuw design

Het koetswerkdesign van de nieuwe Santa Fe maakt met zijn combinatie van robuuste présence en verfijning een uniek statement in het SUV-segment. Het markante design van de neus valt op door de karakteristieke vorm van zijn brede grille die doorloopt onder de koplampbehuizing. Het geaccentueerde 3D-patroon van de mesh grille benadrukt zijn robuuste karakter. Unieke, opvallende T-vormige LED dagrijlichten (DRL’s) geven hem een kenmerkende lichtsignatuur en doen ook dienst als richtingaanwijzers.

Op de onderbumper omvat een robuuste beschermplaat de lage luchtinlaat, en ondersteunt met zijn klemvorm visueel de architectuur van de grille. Om de krachtige présence van de voorsteven te vervolledigen, worden de hoeken gedomineerd door verticaal opgestelde aerodynamische elementen die de efficiëntie van de luchtstroom verbeteren en de rechtopstaande en robuuste indruk van de neus versterken.

Brede wielkastranden en nieuwe designs voor de lichtmetalen velgen benadrukken het sterke karakter van de nieuwe Santa Fe. Achteraan onderstreept het nieuwe design van de achterlichten visueel de koetswerkbreedte met horizontaal gestrekte elementen. Een rode reflecterende strook verbindt de achterlichten. Om te zorgen voor harmonie en verfijning, tekenden de ontwerpers het achterbumperschild met als doel een rustiger en meer verfijnd design van de achtersteven. Dit benadrukt de breedte en stevigheid van het voertuig. Met zijn koetswerkdesign toont de nieuwe Santa Fe de maturiteit en het zelfvertrouwen die de premium kwaliteiten van Hyundai weergeven.

Nieuwe mogelijkheden voor interieurdesign

Het interieur van de nieuwe Santa Fe biedt nog meer plaats, comfort en gebruiksgemak dan in het vorige model. Het zorgt voor een nieuw niveau van luxe, met premium, zacht aanvoelende materialen voor alle componenten. Het omvat een nieuw design voor het onderste gedeelte van het dashboard, een hertekende middenconsole en een nieuw 10.25 duim groot aanraakscherm voor het infotainmentsysteem. De nieuwe zwevende middenconsole met shift-by-wire knoppen is met een zachte welving verbonden met het bovenste gedeelte van het dashboard. Voor het eerst wordt de nieuwe Santa Fe uitgerust met een Terrain Mode selector, een controleknop op de middenconsole om in een handomdraai van rijmodus te wisselen.

Alle knoppen zijn zo opgesteld zodat ze intuïtief en ergonomisch gebruikt kunnen worden. Voor de bestuurder is alles binnen handbereik. De bekerhouder kan gesloten worden wanneer hij niet in gebruik is en het vak onder de console biedt extra opbergruimte. De premium interieurupdates omvatten tenslotte ook een nieuw 12.3 duim groot, volledig digitaal instrumentenpaneel.

Efficiëntere en nieuwe geëlektrificeerde aandrijflijnen

Na de populariteit van de Kona Electric en Hybrid, Hyundai’s bijzonder populaire SUV in het subcompacte segment, breidt Hyundai zijn geëlektrificeerde SUV-gamma uit naar het vlaggenschip van zijn SUV’s in Europa. De nieuwe Santa Fe is de eerste Hyundai op ons continent die verkrijgbaar zal zijn met de nieuwe ‘Smartstream’ hybride en plug-in hybride aandrijflijn. Meer informatie over de motorisaties van de nieuwe Santa Fe worden in de nabije toekomst vrijgegeven.

Nieuw platform voor betere prestaties en verbeterde veiligheid

De nieuwe Santa Fe is het eerste Hyundai-model in Europa en wereldwijd de eerste SUV van het merk die gebouwd wordt op het volledig nieuwe Hyundai voertuigplatform van de derde generatie. Dit nieuwe platform maakt aanzienlijke verbeteringen mogelijk op het vlak van prestaties, weggedrag, brandstofverbruik en veiligheid.

Door gebruik te maken van een systeem dat de luchtstroom beheerst, verbetert het nieuwe platform de luchtverplaatsing doorheen de motorruimte en zorgt het voor de afvoer van hitte. Dit zorgt voor meer stabiliteit op de weg. De stabiliteit van het voertuig wordt verder verbeterd door de lagere inplanting in het platform van zware onderdelen, waardoor het gewicht en het zwaartepunt verlaagd worden. De aerodynamica gaat er ook op vooruit zodat de luchtweerstand geminimaliseerd wordt om zo te zorgen voor een uitstekende brandstofefficiëntie, kracht en rijkwaliteiten.

De vaste punten voor de stuurarmen bevinden zich nu korter tegen het midden van de voorste wielen voor een hogere wendbaarheid. De NVH-kwaliteiten (Noise, Vibration & Harshness) gaan erop vooruit door versterkte geluidsabsorberende systemen in trillingsgevoelige onderdelen.

Het nieuwe platform brengt ook aanzienlijke verbeteringen met zich mee op het vlak van veiligheid bij aanrijdingen. Door het gebruik van een crashstructuur met variabele vervormbaarheid, warmgeperste delen en het gebruik van staal met zeer hoge treksterkte zorgt het platform ervoor dat de wagen een impact beter kan absorberen in geval van een aanrijding, terwijl de vervorming van de passagiersruimte geminimaliseerd wordt.

De nieuwe Hyundai Santa Fe komt in Europa op de markt in het najaar van 2020.

Bron: Hyundai Belux
Autogroep Servayge