VERLOFPERIODES

Oost-Vlaanderen
 • AGS Deinze: open
 • AGS Gent: open
 • AGS Oudenaarde: open
West-Vlaanderen
 • AGS Menen: 21/07 t.e.m. 7/08
 • AGS Zwevegem:
  • Verkoop: 1/08 t.e.m. 7/08 en 13/08
  • Werkplaats: 1/08 t.e.m. 15/08

ONDERHOUD / CHECK-UP AANVRAGEN

Persbericht - Hyundai Tucson N-Line

Sportieve versie van de nieuwste Hyundai SUV
 • Exterieur- en interieuraccenten geïnspireerd door Hyundai N
 • Dynamische look, geoptimaliseerde ECS-afstelling voor een sportiever karakter in combinatie met bepaalde motoren
 • Beschikbaar vanaf de lente van 2021

Offenbach/Kontich – 27 januari 2021

Kort na de lancering van de volledig nieuwe Tucson heeft Hyundai Motor nu de sportieve N Line uitvoering van zijn bestverkopende model in Europa onthuld. De volledig nieuwe Tucson N Line combineert het ultieme dynamische design, het comfort en de geavanceerde connectiviteit van de Tucson met een door de motorsport geïnspireerde styling en N Line inborst.

“Met de Hyundai Tucson N Line brengen we ons populaire sportieve uitrustingsniveau naar de nieuwste generatie van onze Europese bestseller,” zegt Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing & Product bij Hyundai Motor Europe. “Onze Tucson N Line biedt een exclusieve ‘performance’ styling en vooruitstrevende aandrijvingen met geëlektrificeerde oplossingen, om zo een nog ruimere keuze te bieden aan Hyundai-klanten.”

Dynamisch koetswerkdesign geïnspireerd door de motorsport

De gespierde indruk die het koetswerkdesign van de Tucson N Line maakt, is gebaseerd op Hyundai’s “Sensuous Sportiness” designidentiteit, terwijl het ook verfijnde, door de motorsport geïnspireerde stylingtrekken biedt. Net zoals bij de standaard Tucson maakt ook de N Line uitvoering gebruik van geometrische patronen, de zogenaamde ‘parametric jewels’, die hem een krachtig en energetisch karakter geven. Daarnaast benadrukt een lage en brede pose zijn sportieve inborst.

Aan de voorkant krijgen de ‘parametric jewels’ een prominente plaats in de grille, die hoger en breder is dan bij de Tucson. Voor de N Line uitvoering wordt het parametric jewel-patroon in de grille verder uitgewerkt met randen om zo bijkomende reflecties te creëren, afhankelijk van de kijkhoek. Op de grille prijkt ook een N Line badge. Onderaan de grille zit een rechthoekige bumper en een verfijnde luchtinlaat, die hoger en groter is dan bij de standaardwagen, om zo te zorgen voor een sportievere look. De bumper, die achteraan eenzelfde look krijgt, wordt harmonieus gecombineerd met een zilverkleurige beschermplaat. De koplampen worden dan weer omrand met een opvallende zwarte behuizing.

In profiel wordt de Tucson N Line gekenmerkt door een sportief uitziende sierlijsten in koetswerkkleur die zorgen voor dynamische proporties en lijnen die zorgen voor een slankere look. De look wordt vervolledigd met een stijlvolle, glanzend zwarte raamomlijsting. Die eindigt in de gestroomlijnde hoek van de C-stijl, die zorgt voor een door het racecircuit geïnspireerd gevoel van voorwaartse beweging. Stijlvolle Phantom Black zijspiegels dragen extra bij tot de strakke look van de N Line.

Om de sportieve look achteraan te benadrukken, krijgt de volledig nieuwe Tucson N Line een aerodynamische spoiler die langer is dan op het standaardmodel en voorzien is van vinnen. De lagere achtersteven wordt benadrukt door de rode reflecterende strook en een diffuser. Een agressief ogende uitlaat met dubbele pijp benadrukt dat het feit dat de ontwerpers heel wat inspiratie putten uit de wereld van de performante wagens.

De Tucson N Line is uitgerust met stevigere en sportievere 19-duims lichtmetalen wielen. Verdergaand op het ‘Sensuous Sportiness’-thema, benadrukken parametrische patronen hun geometrische structuur. Ze worden aangevuld met wielkasten in koetswerkkleur. Kopers van de volledig nieuwe Hyundai Tucson N Line kunnen kiezen uit zeven kleuren voor het koetswerk:

 • Shadow Grey [exclusief voor N Line]
 • Polar White
 • Engine Red
 • Sunset Red
 • Dark Knight
 • Shimmering Silver
 • Phantom Black
Ruim interieur met sportieve accenten

Het gesofisticeerde en ruime interieur van de Tucson N Line pakt uit met vloeiende vormen die geïnspireerd zijn door watervallen. Dit wordt benadrukt door de sportieve N Line interieurstyling en een exclusief kleurenpack. Klanten kunnen genieten van sportieve zetels met N logo, bekleed met zwart suede en leder, en rode stiksels. Die rode stiksels komen ook terug in de deurbekleding en de armsteun, terwijl ook in de stoffen dashboardafwerking rode accenten verwerkt zijn. Het specifieke N stuur is uitgerust met een N Logo. Andere N designelementen zijn terug te vinden op de lederen versnellingspookknop, of de bekleding van de console rond de bediening van de automatische versnellingsbak, afhankelijk van de gekozen transmissie. Tegelijkertijd zorgt de zwarte hemelbekleding voor een extra sportieve toets in het interieur. Extra N Line verbeteringen omvatten pedalen, een voetsteun en drempelbeschermers in metaal.

Verbeterde rijkwaliteiten en handling voor bepaalde motoriseringen

De Tucson N Line werd ontwikkeld en getest in Europa. Net zoals de volledig nieuwe Tucson biedt hij optioneel een elektronisch gestuurde ophanging (ECS) die extra flexibiliteit biedt op de weg dankzij technologie voor adaptieve demping. Met ECS hebben de ingenieurs van Hyundai een zeer veelzijdig rijgedrag mogelijk gemaakt, afhankelijk van de situatie en de voorkeuren van de bestuurder.

ECS beheert automatisch en continu de ophanging van het voertuig om het rijcomfort en de prestaties te optimaliseren. Het doet dit door rekening te houden met snelheid, wegoppervlak, bochtengedrag, remnoden en acceleratie. Door de demping voor elk wiel apart te beheren, vermindert ECS rol- en overhelneigingen en verticale bewegingen, om zo de rijkwaliteiten en handling te verbeteren. De ingenieurs van het Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) creëerden apart geoptimaliseerde ECS-parameters met specifieke afstellingen voor versies van de Tucson N Line die uitgerust zijn met 48-volt aandrijflijnen.

Hyundai-ingenieurs optimaliseerden het ECS voor verschillende varianten van de Tucson N Line voor een betere demping van vibraties en meer wendbaarheid. Op de N Line reageert de sturing van het ECS sneller en kordater op zowel koetswerk- als stuurbewegingen. In ‘Normal’-stand behielden de ingenieurs het goede rijcomfort in stadsverkeer, en zorgden ervoor dat het merkelijk strakker wordt aan typische landwegsnelheden. De ‘Sport’-stand werd dan weer aangescherpt en biedt meer controle en feedback over het volledige snelheidsbereik. Hier zorgen meer verbondenheid en antirolhulp voor een nog verbeterde controle op de weg.

Als gevolg van het aangepaste ECS voelt de besturing ook anders aan op deze varianten. Het is meer gecentreerd, en voelt meer geconnecteerd en wat zwaarder aan.

Motoren, veiligheid en connectiviteit

Net zoals bij de standaardversie is de Tucson N Line beschikbaar met een keuze uit motoriseringen voor zowel kracht als efficiëntie, die beschikbaar zijn met verschillende niveaus van elektrificatie of zonder. De N Line uitvoering zal beschikbaar zijn voor alle varianten van de Tucson, behalve de dieselversie met beperkt vermogen.

Elke motorisering is gebaseerd op één van de twee Hyundai Smartstream motoren voor een maximale efficiëntie: een 1.6-liter T-GDI viercilinder benzine of een 1.6-liter CRDi viercilinder diesel.

Motoren:

 • 1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 pk)
 • 1.6 T-GDI Hybrid (230 pk)
 • 1.6 T-GDI 48V Mild Hybrid (180 of 150 pk)
 • 1.6 T-GDI (150 pk)
 • 1.6 CRDi 48V (136 pk)

Net zoals bij de nieuwe Tucson zorgen een reeks mensgerichte technologieën voor een intuïtieve gebruikerservaring, inclusief een volledig digitale, configureerbare dubbele cockpit die bestaat uit een nieuw 10.25-duim open cluster zonder behuizing en een 10.25 infotainment- en navigatiescherm met Hyundai Bluelink® connected diensten. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde ruimte die intuïtief geoptimaliseerd is voor een high-tech gebruikerservaring.

De nieuwe Tucson N Line zal in België verkrijgbaar zijn vanaf de lente van 2021. De hybride en plug-in hybride uitvoeringen zullen vanaf de zomer van 2021 verkrijgbaar zijn.

Bron: Hyundai Belux
Autogroep Servayge