SHOWROOMS OPEN VANAF 1/12/2020

De verkoop mag vanaf dinsdag 1/12 terug zijn deuren openen. U kan ons nu wel via telefoon, mail, Whatsapp  of videoafspraak bereiken.

WERKPLAATSEN BLIJVEN OPEN

Onze werkplaatsen blijven open voor herstellingen, onderhouden, bandenwissels, carrosserie, etc. rekening houdende met de geldende normeringen. Indien u een afspraak wenst te maken, gelieve telefonisch contact op te nemen zodat wij u de nodige uitleg kunnen bezorgen.

LEVERINGEN WAGENS KUNNEN DOORGAAN

Leveringen van de wagens mogen blijven doorgaan mits enkele aanpassingen op onze huidige werking.

CONTACTGEGEVENS

Hyundai lanceert IONIQ-merknaam voor EV's

Hyundai lanceert "IONIQ" - Een nieuwe merknaam voor elektrische auto's
  • Hyundai lanceert een specifieke merknaam voor EV’s: IONIQ
  • Drie IONIQ EV-modellen over de komende vier jaar, te beginnen in 2021 met de IONIQ 5, een elektrische CUV gebaseerd op de ‘45’ concept car
  • IONIQ EV-modellen worden ontwikkeld op het E-GMP platform

Seoul – 10 augustus 2020

Hyundai Motor Company kondigt de lancering aan van een nieuwe IONIQ-merknaam, specifiek gewijd aan elektrische auto’s op batterijen. De Zuid-Koreaanse constructeur opent daarmee een nieuw hoofdstuk in zijn verhaal als leider in elektrische mobiliteit.

Hyundai Motor wil onder de IONIQ-merknaam maar liefst drie nieuwe elektrische modellen lanceren in de komende vier jaar. Daarna volgen nog meer vernieuwende elektrische auto’s onder de IONIQ-vlag. Het opstarten van een specifiek merk voor elektrische auto’s beantwoordt volgens Hyundai aan een snel stijgende marktvraag en kadert in de strategie van Hyundai om de absolute leider te worden in de wereldwijde EV-markt.

Om zijn beloften waar te maken, gaat Hyundai onder de naam IONIQ zijn huidige EV-capaciteiten (snel laden, ruime interieurs, moderne batterijen…) combineren met toekomstige innovaties op vlak van design, technologie en diensten.

Hergeboorte van IONIQ

Hyundai gebruikte de naam IONIQ, een fusie van “ion” en “unique”, al eerder bij de aankondiging van Project IONIQ, een onderzoek op lange termijn naar milieuvriendelijke mobiliteit. Daarop gebaseerd kwam ook in 2016 de bekende Hyundai Ioniq op de markt, ’s werelds eerste auto die met drie verschillende geëlektrificeerde aandrijvingen op de markt kwam (hybrid, plug-in hybrid én elektrisch). Vanaf vandaag staat de merknaam IONIQ dus opnieuw voor Hyundai’s nooit aflatende engagement voor een duurzame, vernieuwende mobiliteit.

IONIQ 5 / IONIQ 6 / IONIQ 7

Onder de nieuwe merknaam gaat Hyundai een heel gamma EV-modellen lanceren, telkens met een nummer als modelnaam. Daarbij staan even nummers voor berlines en de oneven nummers voor SUV’s.

De eerste echte IONIQ wordt de IONIQ 5, een middelgrote CUV, die begin 2021 op de markt komt. De IONIQ 5 zal gebaseerd zijn op de elektrische concept car ‘45’ die Hyundai in 2019 voorstelde op het autosalon van Frankfurt. Voor het design inspireerde Hyundai zich op zijn verleden, maar combineert het met supermoderne parametrische pixels, een designelement dat Hyundai ook in toekomstige modellen steeds vaker wil gaan toepassen.

In 2022 volgt dan de IONIQ 6 berline, gebaseerd op de recente Prohecy concept car die in maart van dit jaar werd voorgesteld. En nog later, begin 2024, volgt de IONIQ 7, een grote SUV.

Een terugkerend element voor alle IONIQ-modellen wordt de knipoog naar modellen uit de geschiedenis van het merk, gekoppeld aan futuristische technologieën en design.

E-GMP platform

Alle IONIQ-modellen gebruiken het E-GMP of Electric Global Modular Platform, geschikt voor snelle laadtechnologieën en uitgebreid rijbereik.

Bovendien laat dat specifiek voor elektrisch rijden ontwikkelde platform Hyundai ook toe om het interieur van de auto’s grondig te herdenken. In die “smart living space” is ruimte voor heel uitgebreid verstelbare zetels, draadloze connectiviteit en unieke elementen zoals bijvoorbeeld handschoenkastjes in ladevorm. Op termijn komen ook nieuwe interfaces die door hun eenvoud en ergonomie het comfort van de inzitten nog gevoelig zullen verhogen.

Strategie tot 2025

Hyundai Motor Group kondigde recent al aan dat het tegen 2025 één miljoen elektrische auto’s wil verkopen en met 10% marktaandeel de wereldleider in 100% elektrisch aangedreven auto’s wil worden.

Met de lancering van de IONIQ-merknaam, specifiek voor elektrische auto’s, illustreert de constructeur zijn ambities en engagement voor een schonere, elektrische mobiliteit.

Bron: Hyundai Belux.
Autogroep Servayge