SHOWROOMS OPEN VANAF 1/12/2020

De verkoop mag vanaf dinsdag 1/12 terug zijn deuren openen. U kan ons nu wel via telefoon, mail, Whatsapp  of videoafspraak bereiken.

WERKPLAATSEN BLIJVEN OPEN

Onze werkplaatsen blijven open voor herstellingen, onderhouden, bandenwissels, carrosserie, etc. rekening houdende met de geldende normeringen. Indien u een afspraak wenst te maken, gelieve telefonisch contact op te nemen zodat wij u de nodige uitleg kunnen bezorgen.

LEVERINGEN WAGENS KUNNEN DOORGAAN

Leveringen van de wagens mogen blijven doorgaan mits enkele aanpassingen op onze huidige werking.

CONTACTGEGEVENS

PERSBERICHT - DE NIEUWE HYUNDAI I30 EN HYUNDAI I30 N-LINE

DE NIEUWE HYUNDAI I30

Mooier, veiliger én efficiënter.

 • Geavanceerde veiligheids- en connectiviteitstechnologie, een brede waaier aan efficiënte motorversies en een nieuw, gestroomlijnd design
 • Standaard geëlektrificeerde mild hybrid-aandrijving met 48-voltbatterij
 • De drie koetswerkversies – i30 Hatchback, Fastback en Wagon – kregen een nieuwe look en nieuwe features
 • Op de autosport geïnspireerde N Line-uitvoering vanaf de zomer van 2020 voor het eerst verkrijgbaar op de i30 Wagon
 • Voorstelling op het autosalon van Genève in maart 2020
Offenbach – 26 februari 2020

Hyundai Motor heeft nieuwe details van de nieuwe i30 vrijgegeven voor zijn debuut op het autosalon van Genève. De nieuwe i30 krijgt een nieuw design, geavanceerde connectiviteitsvoorzieningen en een geëlektrificeerde mild hybrid-variant met 48-voltbatterij om het brandstofverbruik te drukken.

Bovendien werkt Hyundai aan een update van zijn i30 N Line-gamma. Het sportieve afwerkingsniveau van het merk zal in de zomer van 2020 voor het eerst verkrijgbaar zijn op de nieuwe i30 Wagon. De designelementen die op de i30 N zijn geïnspireerd, zullen ook beschikbaar blijven op de Hatchback- en Fastback-modellen van de i30.

Modern exterieurdesign

Het exterieurdesign van de nieuwe i30 oogt tegelijk gedurfd en gestroomlijnd, en geeft de auto een meer emotionele uitstraling. De voorkant onderscheidt zich door een breder ogende en modernere look. Het bredere radiatorrooster heeft een geaccentueerd 3D-patroon.

Nieuwe, fijnere koplampen met optionele MFR-ledtechnologie en nieuwe leddagrijlichten (DRL) met V-vormige signatuur vervolledigen het vernieuwde, modernere design van de neus. Achteraan werd de nieuwe vijfdeurs i30 verfraaid met een nieuw bumperdesign dat de aerodynamische prestaties ten goede komt. De ledachterlichtblokken creëren een V-vormig effect dat de symmetrie tussen voor- en achterkant benadrukt.

De nieuwe i30 is nu verkrijgbaar met hertekende lichtmetalen 16- en 17-duimsvelgen met gefacetteerde afwerking, die het zijaanzicht van de nieuwe i30 opwaarderen.

N Line-uitvoering voortaan op alle koetswerkversies

De dynamische, op de autosport geïnspireerde N Line-uitvoering onderging een complete designupdate voor de i30 Hatchback en Fastback. Bovendien zal ze voor het eerst ook verkrijgbaar zijn op de nieuwe i30 Wagon.

De nieuwe i30 N Line pakt uit met een gedurfd nieuw design en een nog sportievere look. Vooraan beschikt de nieuwe i30 N Line over een breder centraal radiatorrooster, nieuwe koplampen en een specifiek ontworpen neus. Het onderste deel van het centrale radiatorrooster inspireert zich op het ontwerp van vliegtuigjets. Het werd ook groter en domineert de bumper, om nog meer evenwicht en kracht uit te stralen. De zijdelingse luchtinlaten zijn getooid met zwevende vinnen die de aerodynamische prestaties ten goede komen.

Het volledig nieuwe design van de achterbumper zet het dynamische karakter van de N Line nog extra in de verf. De brede diffuser laat geen twijfel bestaan over zijn sportieve inborst en geeft de achterkant een indrukwekkende look, terwijl de nieuwe positie van de mistkoplampen het visuele zwaartepunt dichter bij het wegdek leggen. De nieuwe i30 N Line wordt geschoeid met nieuwe 17- en 18-duimsvelgen. Zo versterken ze het moderne profiel dat een en al beweging uitstraalt.

Bovendien werden de ophanging en stuurinrichting van de nieuwe i30 N Line Hatchback en Fastback opgewaardeerd en staat de 1.5 T-GDi-motor met 160 pk garant voor een nog fijnere rijervaring.

Drie nieuwe koetswerkkleuren

De nieuwe i30 wordt geleverd in drie nieuwe koetswerkkleuren: Dark Night, Silky Bronze en Sunset Red. Daarnaast blijven zes bestaande kleuren verkrijgbaar: Polar White, Phantom Black, Engine Red, Stellar Blue, Platinum Silver en Olivine Grey.

Beschikbare koetswerkkleuren:

 • [Nieuw] Dark Night
 • [Nieuw] Silky Bronze
 • [Nieuw] Sunset Red
 • Polar White
 • Phantom Black
 • Engine Red
 • Stellar Blue
 • Platinum Silver
 • Olivine Grey
Up-to-date interieurdesign

Het interieurdesign van de nieuwe i30 kreeg bepaalde updates, zoals meer geraffineerde en moderne verluchtingsroosters. Er werd ook een nieuwe interieurkleur toegevoegd: Pewter Gray, naast de bestaande zwarte interieuruitvoering. De zetels kunnen worden bekleed met stof of leder.

Beschikbare interieurkleuren:

 • [Nieuw] Pewter Gray
 • Zwart
Connectiviteit

De nieuwe i30 pakt uit met een hoogwaardige connectiviteitsuitrusting. Het nieuwe digitale instrumentenbord van 7 duim en het nieuwe aanraakscherm van 10,25 duim voor het navigatiesysteem creëren een modernere rijervaring. Bovendien is het systeem volledig compatibel met Android Auto en Apple CarPlay. Vanaf de zomer van 2020 werken deze spiegelfuncties ook draadloos, zodat klanten hun telefoon niet meer hoeven aan te sluiten met een kabel. Ook biedt de nieuwe i30 een draadloze lader voor smartphones.

Bluelink-telematica

De Connected Car-technologie van Hyundai. Dankzij Bluelink krijgen Hyundai-klanten toegang tot realtime gegevens zoals verkeersberichten, parkeerinformatie en details – zoals prijzen – van lokale pompstations. Bluelink wordt ook geleverd met een bijbehorende app, die de volgende functies aanbiedt…

Bluelink – Connected Car-services

De nieuwe i30 is voor het eerst verkrijgbaar met Hyundai’s rijke Bluelink-technologie. Via Bluelink biedt Hyundai een brede waaier aan Connected Car-diensten, die klanten aanzienlijke voordelen geven op het gebied van live informatie en autocontrole via een app. Klanten die een navigatiesysteem bestellen, ontvangen een gratis abonnement van vijf jaar op Bluelink en de Hyundai LIVE Services.

Functies van Bluelink en de Hyundai LIVE Services:

 • LIVE Services: realtime verkeersinformatie via TomTom, pompstations/parkeerplaatsen (met prijzen), snelheidscamera’s en weerupdates
 • Online spraakherkenning: krachtige online spraakherkenning (met cloudtechnologie) met natuurlijke gesproken commando’s

Services van de Bluelink-app:

 • Find My Car: auto makkelijk terugvinden in een onbekende omgeving
 • Remote Services: auto vanop afstand vergrendelen
 • Send to car (POI): zoeken naar lokale POI’s en het resultaat naar het navigatiesysteem van de auto sturen
 • Security: melding van voertuigalarm
 • Onderhoud: verslag van de auto (bv. bandenspanning), rijgegevens
Veiligheidsuitrusting waarop u kunt vertrouwen

De waarde van de nieuwe i30 wordt nog opgedreven door het verbeterde geavanceerde veiligheidspakket Hyundai SmartSense, dat de i30 veiliger en gebruiksvriendelijker maakt dan ooit tevoren. Lane Following Assist (LFA) stuurt automatisch bij om de auto in het midden van zijn rijstrook te houden. Rear Collision-avoidance Assist (RCA) kan de remmen activeren om botsingen te voorkomen wanneer de auto achteruitrijdt. Eveneens nieuw voor de i30 is LVDA (Leading Vehicle Departure Alert), een systeem dat de bestuurder waarschuwt wanneer zijn voorligger vertrekt en hij niet snel genoeg volgt, bijvoorbeeld aan een verkeerslicht.

Het Blind Spot Detection-systeem (BSD) achteraan kreeg een update. BSD waarschuwt de bestuurder wanneer zich een ander voertuig in zijn dode hoek bevindt, en met de functie Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA) kan het nu op de motor remmen om een aanrijding te voorkomen. Het Front Collision-avoidance Assistance-systeem (FCA) werd uitgebreid om ook fietsers op de weg te herkennen.

Net als de vorige versies van de i30 wordt de nieuwe versie geleverd met de systemen FCA met voetgangersdetectie, Driver Attention Warning (DAW), High Beam Assist (HBA), Intelligent Speed Limit Warning (ISLW) en Lane Keeping Assist (LKA).

SmartSense-veiligheidsvoorzieningen:

 • [Nieuw] Lane Following Assist (LFA)
 • [Nieuw] Rear Collision-avoidance Assist (RCA)
 • [Nieuw] Leading Vehicle Departure Alert (LVDA)
 • [Nieuw] Blind-spot Collision-avoidance Assist (BCA)
 • Front Collision-Avoidance Assist (FCA) met voetgangers- en [Nieuw] fietsersdetectie
 • Driver Attention Warning (DAW)
 • High Beam Assist (HBA)
 • Intelligent Speed Limit Warning (ISLW)
 • Lane Keeping Assist (LKA)

Ook nieuw in de i30 is de eCall-functie, die automatisch contact opneemt met de hulpdiensten wanneer de airbags worden geactiveerd.Elk van deze nieuwe functies is ontworpen om de Hyundai-modellen veiliger te maken en het vertrouwen van klanten te verhogen. Voor nog meer gemoedsrust wordt de nieuwe i30 geleverd met vijf jaar garantie zonder beperkingen.

Prestaties en vooruitgang: het motorgamma van de nieuwe i30

Het motorgamma van de nieuwe i30 werd uitgebreid om klanten nog meer keuzevrijheid te geven.

Nieuw: de 1.0 T-GDI-motor met 120 pk is nu exclusief verkrijgbaar met mild hybrid-technologie met 48-voltbatterij om het brandstofverbruik te drukken. Het geheel kan ook voor het eerst worden gekoppeld aan een slimme handgeschakelde zesversnellingsbak (iMT).

Die iMT koppelt de motor los van de transmissie zodra de bestuurder het gaspedaal loslaat. Dat laat de auto toe om op twee verschillende manieren in vrijloop te rijden. In het eerste niveau blijft de motor draaien op stationair toerental. In het tweede niveau, schakelt het systeem de motor helemaal uit om nog meer brandstof te besparen. Wie een automaat verkiest, kan de mild hybridaandrijving met 48-voltbatterij ook bestellen met een gerobotiseerde transmissie met dubbele koppeling en zeven verhoudingen.

De 1.6-dieselmotor met 136 pk wordt nu standaard aangeboden met een mild hybrid-systeem met 48-voltbatterij. Hij is verkrijgbaar met de intelligente handgeschakelde zesversnellingsbak of de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

Helemaal boven aan het gamma staat de nieuwe 1.5 T-GDi-motor met 160 pk, die standaard is gekoppeld aan de mild hybrid-technologie met 48-voltbatterij. Daarnaast is hij verkrijgbaar met de intelligente handgeschakelde zesversnellingsbak of de zeventrapstransmissie met dubbele koppeling.

Bron: Hyundai Belux

Autogroep Servayge